Program “MOJA PRVA PLATA”

Od ponedeljka, 17. avgusta, počinje prijavljivanje poslodavaca za program "Moja prva plata". Kroz taj program će plate novozaposlenim mladim ljudima delom finansirati država, a sa radom će početi od novembra.
Moja prva plata

Od ponedeljka, 17. avgusta, počinje prijavljivanje poslodavaca za program “Moja prva plata”. Kroz taj program će plate novozaposlenim mladim ljudima delom finansirati država, a sa radom će početi od novembra. Šansu za zaposlenje preko ovog programa dobiće 10.000 mladih.

Kome je namenjen

Program “Moja prva plata” namenjen je onima koji su završili srednju školu ili fakultet, nemaju radnog iskustva, a u potrazi su za svojim prvim poslom.

Država će kroz ovaj program pokrivati jedan deo troškova njihove plate, dok će ostatak novca za platu ovako zaposlenih mladih ljudi obezbeđivati poslodavci. Država će davati 20.000 dinara za mlade radnike sa srednjom školom i 24.000 dinara sa fakultetskom diplomom , za period od devet meseci.

Kako se prijaviti

Poziv za prijavu poslodavaca u okviru programa objaviće Nacionalna služba za zapošljavanje, a prijavljivanje će biti preko sajta “Moja prva plata” do 25. septembra.

Poslodavac će trebati da unese opis radnih pozicija, poslova, radnih zadataka kao i ostalih uslova koje očekuje da kandidat ispuni.

Mladi, odnosno kandidati koji žele da se prijave za rad u kompanijama, moći će to da urade od 1. do 15. oktobra preko aplikacije koju kreira Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa PKS, NSZ, uz podršku Ministarstva finansija i Vlade, dok će se od 1. novembra obavljati povezivanje kandidata i poslodavaca koji su oglasilili radne pozicije.

Picture of Ivan Nikolić

Ivan Nikolić

Diplomirani ekonomista

Facebook
Twitter
LinkedIn