Propisan je novi obrazac

Izmenjenim Pravilnikom o podnošenju poreske prijave elektronskim putem, koji je stupio na snagu 30. oktobra ove godine, propisan je novi PEP obrazac.
Novi PEP obrazac

Izmenjenim Pravilnikom o podnošenju poreske prijave elektronskim putem, koji je stupio na snagu 30. oktobra ove godine, propisan je novi obrazac.

Kako se navodi na sajtu Poreske uprave, u pitanju je obrazac PEP – Ovlašćenje za upotrebu elektronskih servisa, a kojim je zamenjen dosadašnji obrazac.

Novi obrazac PEP u delu 4. obim ovlašćenja za upotrebu elektronskih servisa dopunjen je tačkom 4.6. fiskalizacija, kako bi se obveznicima fiskalizacije omogućilo da preko portala Poreske uprave ePorezi:

– podnose prijave PGJO – prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije;

– podnesu prijavu FIP-EFU – izjava o zainteresovanosti za finansijsku podršku;

– pristupaju portalu Elektronski sistem za fiskalizaciju (https://tap.suf.purs.gov.rs/Home/Login).

Svi zakonski zastupnici poreskih obveznika koji su do stupanja na snagu izmene Pravilnika podneli obrazac PEP i dodelili ovlašćenje za sve elektronske servise pod tačkom 4.1, nemaju obavezu podnošenja novog PEP obrasca da bi dodelili ovlašćenje i za obim pod tačkom 4.6. fiskalizacija, kaže se u saopštenju Poreske uprave.

Izvor: biznis.rs

Picture of Ivan Nikolić

Ivan Nikolić

Diplomirani ekonomista

Facebook
Twitter
LinkedIn