Budite u toku

Redovno se informišite vestima i zanimljivostima iz sveta ekonomije i finansija i prava.

POPULARNO

Kako registrovati privredno društvo

Registraciju pravnog lica prati sled postupaka i aktivnosti koje su uzajamno povezane. U nastavku teksta pročitajte detaljan vodič kroz postupak osnivanja firme i koje sve aktivnosti je neophodno sprovesti u...

Saznaj više

Završni račun

Završni račun je redovni finansijski izveštaj o poslovanju firme u prethodnoj godini, koji podnose sva pravna lica i preduzetnici koji su u obavezi da vode dvojno knjigovodstvo.

Saznaj više

VESTI

Prijava za eko taksu
Zakoni

Prijava za eko taksu do 31. jula

Obaveza obvеznika za naknadu za zaštitu i unaprеđivanjе životnе srеdinе da u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćеnjе javnih dobara, dužni su da Gradskoj porеskoj upravi do 31. jula 2021. godinе podnеsu prijavu sa podacima od značaja za utvrđivanjе naknadе.

Pročitajte više »
Registar administrativnih poslova
Ekonomija

REGISTAR ADMISTRATIVNIH POSTUPKA

Registar administrativnih postupaka predstavlja jedinstvenu elektronsku bazu svih administrativnih postupaka koje sprovode ograni javne uprave kako bi zainteresovani privrednici i građani mogli jednostavno i lako da budu informisani o svemu što im je potrebno da bi dobili neku dozvolu, ostvarili određeno pravo ili ispunili obavezu.

Pročitajte više »
Subvencije noćnim klubovima
Finansije

Subvencija za podršku radu noćnih barova i noćnih klubova

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju Programa podrške radu noćnih barova i noćnih klubova zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (u daljem tekstu: Uredba), koja je objavljena u “Službenom glasniku RS”, broj: broj 51/2021 od 21.05.2021. godine, a stupila na snagu 22.05.2021. godine.

Pročitajte više »
e Faktura
Ekonomija

Sistem e-faktura

Pokrenut je poseban sajt www.efaktura.gov.rs na kome mogu da se nađu sve informacije o načinu korišćenja sistema e-faktura, kao i o obukama koje će se održavati.

Pročitajte više »
Pomeren rok za e-fakture
Ekonomija

Pomeren rok za obavezno izdavanje E-fakture

Novi sistеm еlеktronskih faktura, prеko kojеg ćе sе vršiti slanjе i prijеm faktura, bićе bеsplatan, a privrеdni subjеkti ćе moći da mu pristupaju dirеktno ili prеko informacionih posrеdnika (detaljnije uskoro o novom sistemu elektronskih faktura).

Pročitajte više »
Prijava za april
Ekonomija

Počinje prijava za april 2021.

Poslodavci od četvrtka 1. aprila treba da se prijave za isplatu polovine minimalne zarade za mesec april. Poslednji dan marta je bio krajnji rok za poslodavce da se prijave za isplatu polovine minimalca za mesec mart

Pročitajte više »