Programi podrške za bolje uslove poslovanja

Ministarstvo privrede obezbedilo 2 milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa finansijske podrške.
Program podrške za bolje uslove poslovanja

Privredna komora Srbije, zajedno sa kompanijama, radiće na definisanju programa podrške Vlade Srbije, usmerenih na razvoj visokih tehnologija u skladu sa potrebama privrede, na većem  uključivanju naših  kompanija u realizaciju državnih i projekata lokalne samouprave, kao i podsticanju zelene gradnje”, rekao je Marko Čadež.

Ministarstvo privrede obezbedilo 2 milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa finansijske podrške.

„Za Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme opredeljeno je 1,55 milijardi dinara, za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara, a za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju 150 miliona dinara. Ove godine prvi put imamo i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade, za koji smo izdvojili 100 miliona dinara“, rekla je ona.

Ministarka je objasnila da pored programa finansijske podrške Ministarstvo obezbedilo set usluga kojim obezbeđujemo i ono što je nekima možda značajnije od novca, a to su neophodne informacije, besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.

O programim opširnije možete videti na sajtu Ministarstva privrede

Izvor: Privredna komora Srbije

Picture of Ivan Nikolić

Ivan Nikolić

Diplomirani ekonomista

Facebook
Twitter
LinkedIn