Budite u toku

Redovno se informišite vestima i zanimljivostima iz sveta ekonomije i finansija i prava.

POPULARNO

Kako registrovati privredno društvo

Registraciju pravnog lica prati sled postupaka i aktivnosti koje su uzajamno povezane. U nastavku teksta pročitajte detaljan vodič kroz postupak osnivanja firme i koje sve aktivnosti je neophodno sprovesti u...

Saznaj više

Završni račun

Završni račun je redovni finansijski izveštaj o poslovanju firme u prethodnoj godini, koji podnose sva pravna lica i preduzetnici koji su u obavezi da vode dvojno knjigovodstvo.

Saznaj više

VESTI

taksa ekologija
Pravilnik

Naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine

Obaveštavaju se obveznici naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine – preduzetnici i pravna lica koji obavljaju određene aktivnosti koje utiču na životnu sredinu, da 31. jula 2020. godine ističe rok za podnošenje prijave na Obrascu 1 za 2020. godinu.

Pročitajte više »
inovativna preduzeca
Finansije

Nova prilika za inovativna preduzeća

Od 15.06.2020. inovativna preduzeća mogu da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovacija kroz Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija. Javni poziv je otvoren do 31. avgusta 2020. godine u 15 časova, a prijave se podnose putem portala Fonda.

Pročitajte više »
kompenzacijasrbija
Ekonomija

Kompenzacija

U domaćem prometu, termin kompenzacija najčešće se odnosi na prebijanje potraživanja i dugovanja između poslovnih partnera po osnovu međusobnih dospelih računa.

Pročitajte više »